За първи път от много време насам Ливърпул не държи в ръце съдбата си за преследване на титлата в Премиършип. Това стана факт, след като мърсисайдци стигнаха само до нулево равенство в голямото градско дерби с Евертън и позволиха да бъдат задминати от шампиона Манчестър Сити девет кръга преди края. 

И въпреки че "червените" правят един от най-добрите си сезони в последните години, мениджърът им Юрген Клоп е подложен на публична екзекуция от феновете в интернет. Причината е, че германецът започна да губи почва под краката си в изказванията си в последно време, а троловете само това и чакат в социалните мрежи.

Подигравките с него започнаха веднага след края на мача с "карамелите". В изказването си той пак се оплака от атмосферните условия, които са попречили на тима му да постигне необходимия резултат. И веднага беше сравнен с анимационен герой от 60-те години, който според английските медии е единственият образ, който се интересува повече от атмосферната циркулация над Великобритания от Клоп. 

Става въпрос за рисуваното човече Уинди Милър, който работи във вятърна мелница (бел. авт. windmill) и който се интересува от посоката и силата на вятъра за работата си, подобно именно на германския мениджър. 

Последният бъзик с него е особено жесток. Той беше фотошопиран като Кевин Кийгън от 1996 г. в един от най-култовите моменти в историята на Премиършип. Тогава той беше мениджър на Нюкасъл, който около Коледа водеше с 12 точки пред Манчестър Юнайтед, но загуби титлата, а Кийгън полудя в ефира на радиошоу и започна да се оплаква от колегата си сър Алекс Фъргюсън заради игрите му извън терена. 

Английските медии само това и чакаха, за да изброят публичните сривове и оплаквания на Клоп и да го сравнят с моментите отпреди над 22 години. Всичко започна с публичния му изблик срещу момче, което подава топките, имитиращо иронично ръкопляскането му към гостуващата агитка на Ливърпул. 

После, при отпадането от Уулвс за ФА Къп, той обвини силния вятър за развоя на мача. След това обвини Манчестър Сити, че са се радвали прекалено бурно при победата си над Борнемут, нападна рефера и оплю колегата си Мануел Пелегрини след равенството 1:1 с Уест Хем.

Оплака се от множеството контузии на съперника Манчестър Юнайтед в дербито преди малко повече от седмица и фактът, е трите смени преди почивката, които се наложи на "червените дяволи" да направят, са разрушили ритъма на тима му. 

След мача с Евертън пък отново имаше проблеми с атмосферните условия, а изнервен от загубеното първо място разкритикува журналистите след мача, че се отнасяли с него така, сякаш играел Play Station. Всички тези негови изблици накараха таблоида "Сън" да го определи като Лъжливия Месия заради факта, че изпусна първото място, макар все още разликата с Манчестър Сити да е малка и всичко още може да се случи в борбата за титлата. 

Юрген Клоп като Кевин Кийгън през 1996 г.

източник: Колаж