Трофеите дефинират успешните сезони, заяви Джорджинио Вайналдум в интервю за клубния сайт на Ливърпул.

"Червените" правят изключително силно начало на годината и са близо до върха в английското първенство.

"Мърсисайдци" са втори във Висшата лига след 12 мача с 30 точки и изостават с две от шампиона от миналата година Манчестър Сити.

Това е най-добрият старт за сезона за Ливърпул в клубната история.

Джини Вайналдум иска Ливърпул, който не е печелил титлата от 1990-а година и който спечели трофей за последно през 2012-а, да превърне добрите статистически данни във видим успех.

"Хубаво е да чуваме подобни неща, но ние не играем за статистиката, а за да печелим мачове и в края на сезона да бъдем с трофей. Не допускаме голове и това е добре, защото помага да печелим мачовете. Има го и факторът късмет", каза футболистът.

"Статистиката сочи, че имаме качества в защита и това важи най-вече за домакинските мачове. Искаме да продължим да играем по този начин и серията да стане по-дълга", добави холандецът.

"Върджил направи голяма промяна в сравнение с миналогодишната защита, защото е много силен футболист и освен това е доста висок. Той е още един играч, който се справя отлично при статични положения. Върджил е лидер в защитната линия и това помага на целия отбор", завърши Джорджинио Вайналдум.