Още един вариант за нов отбор пред Димитър Бербатов пропадна. В края на трансферния прозорец се заговори за негов трансфер в английския Съндърланд, но такава сделка няма да се осъществи, след като "черните котки" привлякоха нов нападател. Това е нигерийският национал Виктор Аничебе. 

28-годишният таран подписа договор днес на обяд. Такъв ход от мениджъра Дейвид Мойс беше очакван, тъй като той му беше наставник още по времето им заедно в Евертън. Очаква се той да бъде втори нападател на "черните котки", след като италианецът Фабио Борини получи контузия и остави Джърмейн Дефоу сам в нападението на отбора.

Аничебе има 130 мача за "карамелите" и прекрасни отношения с Мойс. Той беше свободен агент и цяло лято не можа да си намери клуб, след като напусна Уест Бромич. Сега обаче получава шанс да възроди кариерата си при добрия си познайник. 

"Той ми помогна за първите ми стъпки в мъжкия футбол и именно неговото присъствие в Съндърланд беше в основата на привличането ми. Имах и други опции в Англия и Европа, но предпочетох да играя за Мойс. Той може да извлече максимума от мен", каза Аничебе пред сайта на Съндърланд.