Феновете на Суонси Сити останаха подчертано недоволни от дебюта на новото попълнение Ренато Санчес. 20-годишният португалски национал започна като титуляр за „лебедите” при загубата с 0:1 от Нюкасъл и, меко казано, не впечатли никого с изявите си.

Уелските привърженици наистина имаха големи надежди относно Санчес, тъй като все пак играчът пристигна под наем от Байерн Мюнхен. Още преди днешната среща мениджърът Пол Клемънт подчерта, че младокът не бива да счита титулярното си място за гарантирано, а трябва да го заслужи.

Срещата с Нюкасъл беше чудесна възможност за Санчес да се докосне за първи път до Висшата лига, без да бъде хвърлян веднага в най-напечените мачове. Талантът обаче беше доста незабележим на терена, като най-сериозната му изява бе да изрита съперник в слабините. Логично той бе заменен в 69-ата минута, за да може Вилфред Бони да направи повторен дебют за „лебедите”.

Феновете на Суонси не пожалиха особено Санчес в мрежите. Някои от тях цитираха статистиката, която показа, че в откриващите 28 минути на мача халфът вече бе успял 14 пъти да загуби владението на топката.