Полузащитникът на Саутхемптън Джеймс Уорд-Праус е възстановен, след като получи порезна рана в крака, но няма да бъде рискуван срещу Бърнли този уикенд, ако има шанс раната да се отвори, обяви мениджърът на „светците“ Ралф Хазенхютъл.

Уорд-Праус бе изнесен на носилка пет минути преди края на първото полувреме при загубата от Тотнъм с 2:3 във ФА Къп миналата седмица, след като пострада при опит да блокира изчистване на Райън Сесеньон.

„Днес за първи път той бе отново на терена. Опитах се да го държа извън игрището възможно най-дълго. Трябва да бъдем внимателни раната да не се отвори отново и да се надяваме, че той ще може да играе срещу Бърнли през уикенда. По-важно е да не се влошава и тогава той да попадне в лазарета. Ако е твърде рано, няма да рискуваме с включването му. Но засега изглежда добре. Той е важен играч за нас, без съмнение“, започна австриецът.

Влиятелният Уорд-Праус играе в зоната на десния бек в последните срещи, но се очаква да се завърне в полузащита, като дошлият под наем от Тотнъм до края на сезона Кайл Уокър-Питърс вероятно ще дебютира срещу „виненочервените“.

„Уокър-Питърс тренира с нас вече няколко седмици и показа, че може да ни помогне. Мисля, че вече е научил нашите навици и поведение…той е още една добра опция за нас“, каза още Хазенхютъл.

Саутхемптън е 13-и в таблицата с 31 точки, намиращ се зад Бърнли заради по-лошата си голова разлика. /БГНЕС