Бившият английски национал Андрос Таунзенд се е възстановил от тежката контузия в коляното и е в най-добрата си форма благодарение на пилешки крачета, призна самият той в интервю BBC Radio 5 Live, цитиран от Ройтерс. 32-годишното крило подписа с елитния Лутън Таун през миналия месец до януари.
 
"Един от най-добрите естествени източници на колаген са пилешките крака. Това не е открито днес. Вкусът им  е точно като на крилцата. Няма много месо и има голямо количество хрущял близо до кокала. Обвити са в кожа и са вкусни. В Китай, Република Южна Африка и Португалия това е често срещано ястие. Готови са само за 20 минути при готвене на пара.
 
На тях се дължи факта, че се чувствам фантастично, въпреки че съм на 32 години и не съм играл от два сезона. Не знам какво точно какво се случва, но всички малки ползи от това се наслагват. Правилно хранене, възстановяване, хипербарна терапия, терапия с червена светлина, кислородна терапия с висок поток. . . Всичко това просто работи за мен", заяви Таунзенд.
 
Пилешките крака са популярно ястие на много места по света, но рядко присъстват в менютата на футболисти от Висшата лига. Таунзенд обаче е убеден, че именно тази храна му помага да влезе в най-добрата си форма заради разнообразните съставки, които носи.