През уикенда бе сложен край на серията на Нюкасъл без поражение. „Свраките“ допуснаха първа загуба през 2022 година, но това едва ли ще се окаже фатално в битката им за оцеляване. И макар че към момента „джордитата“ са далеч от опасната зона, според някои фенове на тима двубоят тази вечер срещу Евертън е много важен. Привържениците смятат, че евентуален успех ще сложи край на всякакви съмнения относно изпадането на клуба от североизтока. Мачът обаче е от съществено значение и за "карамелите", които са сериозно застрашени да изпаднат от Висшата лига за първи път от 71 години насам. 
 
Според мениджъра на Нюкасъл Еди Хау отборът му трябва да бъде внимателен и да успее да контролира емоциите си на терена. 
 
„Очаквам изключително труден мач. Атмосферата ще е много добра и смятам, че двубоят ще бъде приятен за наблюдаване. Срещата за домакините  наистина е много важна и те ще хвърлят всичко. Ние трябва да останем спокойни и концентрирани и да играем нашата игра. Желая да покажем това лице, което демонстрирахме във всеки мач дотук от началото на годината. Ще има доста емоции и по трибуните, и на терена. Те разполагат със страхотни футболисти, а аз изпитвам голямо уважение към Франк Лампард. Сигурен съм, че ще стане чудесен мач“, коментира Хау.