Отборът на Нюкасъл се върна на обичайното си ниво от последните години. Тимът на Стив Брус редува силни със слаби изяви и това логично се отразява и във временното класиране. След силния старт на сезона, „свраките“ са вече без победа в 4 мача, а програмата във Висшата лига не става по-лесна.

Тази вечер „джордитата“ приемат шампиона Ливърпул, а в неделя посрещат и още един топ клуб, състава на Лестър. 14-ото място в таблицата със сигурност не се харесва на феновете, а напрежението върху мениджъра Стив Брус става все по-голямо. Доста от привържениците настояват за незабавна оставка на специалиста, но поне на този етап той няма намерение да напуска североизточна Англия.

По информации от английските медии, ситуацията за Нюкасъл ще е още по-сложна, тъй като през януари не се очакват силни и класни попълнения, нещо, за което Брус няколко пъти настояваше. Собственикът Майк Ашли обаче е уведомил наставника, че няма приходи за подсилване на отбора и е предупредил Брус да не се надява излишно. По този начин славният някога тим ще трябва да се справя с наличното и отново просто да се надява на оцеляване в английския елит, нещо, което се превърна в традиция през последните сезони.