В рамките на 7 дни Нюкасъл ще изиграе 3 важни мача. Първият от които е още тази вечер и се явява среща от ключово значение за „свраките“. „Джордитата“ гостуват на Челси в четвъртфинална битка от Карабао Къп, а Еди Хау даде многократно да се разбере, че в Нюкасъл отново желаят да играят финал в надпреварата, така както бе през миналата година.

След двубоя с лондончани предстои още едно гостуване за доскорошния участник в Шампионската лига, като за мнозина специалисти двубоят срещу Лутън няма да е никак лесен за състава от североизточна Англия. Нюкасъл ще завърши годината с домакинство на Нотингам, който има своите проблеми, но това пък със сигурност ще накара Форест да се борят за всяка точка.

76 снимки

След отпадането от най-силния европейски клубен турнир, за състава няма друга алтернатива освен да се хвърли на всички фронтове на домашната сцена и да опита да достигне до ново европейско участие през следващия сезон. Също така, футболните експерти с интерес очакват и януарския трансферен прозорец, в който все по-усилено се говори, че в Нюкасъл отново ще погледнат към закупуването на няколко футболисти, а съвсем наскоро мениджърът Еди Хау сподели, че е в непрестанен контакт с шефовете на клуба и получава тяхната безрезервна подкрепа. С оглед на факта, че и 2024 няма да започне никак леко за Хау и Компания, тъй като още в първия ден на новата година предстои много тежко гостуване на Ливърпул, определено в следващите седмици Нюкасъл ще трябва да покаже огромна мотивация.

Не бива в никакъв случай да се пренебрегва и дербито със Съндърланд от третия кръг на FA Cup, което се чака с огромно нетърпение от феновете и на двата тима. Добрата новина за всички свързани с клуба е, че част от контузените състезатели се завърнаха в игра, но все още списъкът с отсъстващи е доста голям. И макар че „свраките“ не успяха да продължат в Европа за съжаление на своите фенове, според повечето анализатори е само въпрос на време отборът отново да се завърне в европейските турнири.

Gulliver/GettyImages
37 снимки

Все пак, привържениците успяха да се насладят на 6 европейски нощи, които със сигурност винаги ще помнят и ще се надяват, че още през следващия сезон техният любим клуб  ще се завърне на европейската сцена. Поредната крачка към тази цел може да бъде направена още тази вечер, а след като тимът вече eлиминира Манчестър Сити и шампиона от миналото издание на Карабао Къп, Манчестър Юнайтед, съвсем скоро ще разберем, дали и Челси също ще преклони глава.

В Нюкасъл изглеждат напълно подготвени за маратона от мачове, които очаква тима, а Еди Хау дори заяви, че не се планират никакви коледни тържества, точно заради натоварения цикъл от двубои. В Нюкасъл искат да се борят за големите трофеи, а дали клубът ще играе отново на финал и през този сезон, тепърва предстои да разберем.