Първоначалното намерение на ръководството на Манчестър Юнайтед е било да върне нападателя Мейсън Грийнууд в първия отбор, но то е претърпяло обратен завой в последните няколко дни, съобщава Sky Sports.

Вчера изпълнителният директор на „червените дяволи“ Ричард Арнолд обяви, че след продължило повече от половин година вътрешно разследване клубът е решил да се раздели с младия играч, въпреки че се е стигнало до заключението, че той не е виновен по обвинението, което бе направено срещу него в края на 2022 година. Според Sky Sports, идеята на Юнайтед е била да изчака достатъчно дълго време за успокоение на страстите, след което да върне Грийнууд в отбора.

Getty
23 снимки

Краткото официално съобщение в края на миналата седмица е било с идеята да се опипа почвата за връщането на английския футболист. Това е последвала остра реакция срещу евентуално такова решение и то е било напълно променено до вторник вечерта.

Манчестър Юнайтед не са искали да се разделят с играч, чиято стойност преди началото на цялата сага бе над 100 милиона паунда, още повече, че обвиненията срещу него бяха свалени. Но крайното решение е взето с оглед имиджа на тима. За това е повлияло и силното представяне на английския национален отбор на Световното първенство по футбол за жени, където Англия достигна финал, а в състава имаше футболистки на женския отбор на Манчестър Юнайтед - Мери Ърпс (спечелила наградата за най-добра вратарка на Мондиала), Ела Туун и Кейти Зелем.

По този начин Юнайтед ще се раздели с един от най-ценните си активи, като все още не е ясно къде ще продължи кариерата си Грийнууд, но почти сигурно това ще бъде извън Англия.