Полузащитникът на Ливърпул Емре Джан не спести суперлативи към своя съотборник Джорджинио Вайналдум и похвали холандеца, че е човек, който не се страхува да си „нацапа ръцете“ в името на колектива.

И Джан, и холандският национал впечатляват за мърсисайдци в отсъствието на контузените Джордан Хендерсън и Адам Лалана. Двамата имаха голям принос при трудния успех с 1:0 над Уест Бромич през уикенда.

Юрген Клоп вече мисли за оттегляне

Вайналдум бе една от основните покупки преди началото на кампанията, като Ливърпул брои 25 милиона паунда на Нюкасъл за услугите му. Дотук холандецът определено оправдава платените пари. „Той е много, много важен футболист за нас, защото е свързващото ни звено“, отчете Джан. „Справя се много добре. Той е силен, доста здраво момче. Вайналдум може да играе, страхотен футболист е, но също така се трудни всеотдайно в защита.“

Клоп увърта за бъдещето на Стъридж

„Джини се справя брилянтно за нас дотук през сезона. Играе на високо ниво. Понякога може и да не хваща окото, но върши мръсната работа за нас. Наистина е много важен“, добави германецът в заключение.