Мениджърът на Лийдс Джеси Марш изрази щастието си от запазването на мястото във Висшата лига след победата с 2:1 при гостуването на Брентфорд. Тимът на Лийдс зае 17-о място в класирането, с което си осигури участие в английския елит и през следващия сезон.

„Загубихме някои топки и позволихме на съперника да изравни. До края обаче успяхме да отбележим отново и да вземем съдбата си в наши ръце“, заяви 48-годишният американски треньор.

„Имаме още много работа. Едва започнахме процеса в положителна посока. Преминахме трудни времена. След няколко дни ще имаме среща, на която ще обсъдим състава за догодина и това, което искаме клубът да представлява“, каза още Джеси Марш.

„Отборите се променят. Искаме да увеличим потенциала си“, завърши Марш.

Gulliver/GettyImages
95 снимки

В същото време собственикът на Лийдс Андреа Радрицани изрази задоволството си от това, че ще продължи да работи с Марш за подобряване на отбора, след като тимът избегна изпадането от Висшата лига в последния кръг.

„Това беше мъчителен сезон за всички - от борда на директорите до феновете по трибуните, от съблекалнята до касите за билети“, написа Радрицани в обръщение към привържениците.

„Сезонът бе затруднен от сериозни контузии на ключови играчи, а да направиш смята на мениджърите бе невероятно трудно решение“, добави италианецът.

Лийдс уволни Марсело Биелса през февруари, след като загубите започнаха да се трупат, а отборът да допуска много голове. Травми засегнаха Стюърт Далас, Патрик Бамфорд, Тайлър Робъртс и Лайъм Купър.

„Да останем във Висшата лига бе целта ни през този сезон и успяхме да го направим, но това не е успех и са нужни подобрения“, добави Радрицани.

„Като ръководство ще работим здраво с Джеси Марш през лятото, за да подобрим отбора и да намерим начин да играем по начин, по който заслужавате. Вярваме, че с цяла подготовка Джеси е човекът, който трябва да поведе клуба напред“, завършва босът.