Отборът на Бърнли стана последният отбор, който изпада от английската Висша лига. Това стана факт след загубата с 1:2 в домакинството си на Нюкасъл Юнайтед в мач от последния 38-и кръг от елита на Англия.

Бърнли излезе в същия състав, който в четвъртък направи 1:1 с Астън Вила. Еди Хау пък бе направил две промени от мача с Арсенал. Киърън Трипиър и Джамал Ласелс започнаха вместо Емил Крафт и Фабиан Шер.

Домакините не създадоха почти нищо през първата част и бяха наказани. В 20-ата минута „свраките“ излязоха напред в резултата, след като Калъм Уилсън реализира точно дузпа. Този резултат вкара Бърнли в зоната на изпадащите, тъй като по това време Лийдс играеше при нулево равенство в Брентфорд.

След час игра Калъм Уилсън отбеляза втория си гол в двубоя. Сен-Максимен изработи попадението, след като направи страхотен пробив отляво, след което поднесе топката на тепсия на непокрития Уилсън, който от седем метра нямаше как да сгреши.

В 69-ата минута Корне върна един гол, но това се оказа крайно недостатъчно за Бърнли.

Gulliver/GettyImages
95 снимки

Така пък Лийдс се спаси драматично във Висшата лига за сметка на Бърнли. Тимът победи с 2:1 Брентфорд като гост след гол на Рафиня от дузпа десет минути след началото на второто полувреме.

Домакините изравниха чрез Серхи Канос, но в добавеното време Харисън донесе успеха на изстрадалия Лийдс срещу останалия с човек по-малко на терена Брентфорд.

Така Лийдс завършва сезона на 17-о място с 38 точки, докато Бърнли изпада с 35 пункта на 18.ото място, заедно с отборите на Уотфорд и Норич Сити.