Снощи, съставите на Лийдс и Евертън завършиха наравно 1:1, в мач от 5-ия кръг на английската Висша лига. С това равенство, Юнайтед затвърди доброто начало на сезона, като футболистите на Джеси Марш вече имат 8 точки в своя актив, и надеждите за една добра кампания определено са налице.

От своя страна, Евертън продължава да разочарова и няма да е учудващо, ако „карамелите“ отново са един от основните кандидати за изпадане, колкото и рано да е за такива прогнози. Факт е обаче, че отборът на Франк Лампард продължава да няма успех, а преди предстоящото дерби срещу Ливърпул нещата в Евертън изобщо не изглеждат добре.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

Положението при Лийдс е на другия полюс, а мениджърът Джеси Марш остана доволен от представянето на отбора му. Според американеца, феновете могат да са напълно спокойни, а наставникът прогнозира една доста по-добра кампания за „йоркшърци“. 

„Много съм доволен от началото на сезона за нас. Смятам, че в нашия отбор цари пълно обединение и това ни помага да работим спокойно. Само за 5 кръга постигнахме доста добри неща и е чудесно, че правим хората щастливи. Мисля, че и срещу Евертън видях много добри неща и момчетата наистина си заслужиха точката. Те доста често гледаха да бавят играта, явно равенството бе добре дошло за тях, но всеки сам избира как да проведе мача си. Разбира се, че щеше да е страхотно да спечелим, но няма от какво да бъда недоволен. Имаме още какво да подобряваме, но това, което виждам определено ми дава надежди за един доста добър и спокоен сезон. Радвам се, че и привържениците виждат прогреса ни и го оценяват“, коментира Марш.