Ръководството на Манчестър Юнайтед се е притеснило сериозно от твърде голямата пропускливост на "Олд Трафорд", въпреки вложените десетки милиони по укрепване на сигурността на съоръжението. Вече повече от седмица те разследват как така фен успя да нахлуе на терена в мача с Ювентус за Шампионската лига на 23 октомври. 

Въпросният запалянко слезе при футболистите, носейки пистолет-играчка в себе си, размахвайки го пред тях. Впоследствие беше повален от гардовете и беше предаден на психиатричната болница в Манчестър за лечение. 

Само в рамките на няколко месеца, сигурността на "Олд Трафорд" беше пробита неколкократно. Фенове спаха на стадиона, за да влязат без билети на мач, други се покатериха по външната стена на стадиона, за да влязат в него, а няколко привърженици са хващани гратис на съоръжението. 

От клуба увеличиха драстично инвестициите по сигурността на съоръжението след терористичната атака в "Манчестър Арена" по време на концерт на Ариана Гранде. Преди време пък фалшиви експлозиви бяха открити в една от съблекалните на стадиона. Но явно вложените 40 млн. паунда в укрепването на сигурността не дават желаните резултати.