Мениджърът на английския шампион Ливърпул Юрген Клоп може да напусне „мърсисайдци“ през лятото на 2022 година, за да поеме националния отбор на Германия, твърди „Bild“.

В последните седмици „червените“ записаха някои разочароващи резултати, но специалистът наскоро заяви, че няма намерение да си тръгва от „Анфийлд“. Това обаче не пречи на германските медии да го свързват с Бундестима. 53-годишният Клоп има договор с Ливърпул до 2024 година.

Според „Bild“ има 68 процента възможност наставникът да замени Йоаким Льов след световното първенство в Катар през 2022 година. Изданието твърди, че намеренията на Клоп са ясни и той има желание да се завърне в Германия.

Плановете на наставника били да напусне шампиона на Англия през лятото на 2022 година, да си вземе почивка шест месеца и да започне работа с националния отбор на родината си в началото на 2023 година. Допълнителен бонус за него ще бъде домакинството на Германия на европейското първенство през 2024 година.

Ако Клоп напусне следващото лято, той ще е прекарал в Ливърпул седем години. Интересното е, че точно толкова той работи в първите си два клуба като треньор - Майнц и Борусия Дортмунд.