Старши треньорът на Евертън Карло Анчелоти изрази оптимизъм, че „карамелите“ ще успеят да задържат левия защитник на клуба Лейтън Бейнс. 35-годишният ветеран е с повече от 400 мача за отбора от Ливърпул, и това определено е едно достойно постижение.

Контрактът на Бейнс обаче изтича в края на настоящата кампания, и играчът все още обмисля къде да продължи кариерата си. Анчелоти обаче увери всички фенове на Евертън, че Бейнс е силно желан на „Гудисън Парк“ и ще се направи всичко възможно, той да остане и за следващия сезон.

„Не искам Бейнс да си тръгва и аз ще направя, каквото зависи от мен, за да остане с нас.  Всички в клуба го уважаваме и ценим, да изиграеш повече от 400 мача за един тим, това все по-рядко се среща днес. Говорих с ръководството и всички ще се опитаме да го убедим да бъде част от Евертън и през следващия сезон. Лейтън Бейнс е ценен и обичан от привържениците, и  ние просто се надяваме на положителна развръзка. Шефовете, аз и всички останали ще разговаряме с него и вярвам, оптимист съм, че нещата ще завършат добре“, заяви Анчелоти.