Отборът на Арсенал се продава въпреки изказването на американския собственик на клуба Стан Крьонке, че няма да приема оферти за отбора. Това твърди в днешното си издание „Daily Mail“

Наскоро шведският милиардер и собственик на музикалната платформа „Spotify“ Даниел Ек обяви, че има сериозен план да поеме „артилеристите“, а според изданието преди две години компанията на Крьонке е получила оферта от международен консорциум и преди това е преговаряла с руския милиардер Алишер Усманов и нигерийският милиардер Алико Данготе. Тогава те получиха информация, че клубът се оценява на 1,7 милиарда лири.

Част от феновете на Арсенал вече организираха два протеста срещу шефовете на клуба след провала на Европейската Суперлига, за която участие бе заявил и отборът на Арсенал.

„Топчиите“ са в средата на таблицата във Висшата лига и са изправени пред най-лошия сезон от 26 години, който може да бъде спасен само с трофей от Лига Европа, където изостават от Виляреал с 1:2 преди реванша в Лондон идния четвъртък.