Ръководството на Манчестър Юнайтед може да прекрати едностранно договора на Кристиано Роналдо през януари и да му попречи да подпише с друг клуб. Това твърди футболният адвокат Дейвид Селинджмън, цитиран от Daily Express.

Разбира се, причина за това може да стане интервюто, с което Роналдо разбуни духовете на „Олд Трафорд”. Португалецът яростно нападна клуба, атакувайки директно ръководните фактори на „червените дяволи” и мениджъра Ерик тен Хаг.

Роналдо заяви в разговор с Пиърс Морган, че хора от клуба са се опитали да го изгонят през лятото, добавяйки че няма уважение към наставника на отбора.

“Манчестър Юнайтед най-вероятно ще има основание да прекрати договора на Роналдо”, сподели Селиджмън, посочвайки, че е твърде вероятно португалецът да е нарушил няколко клаузи в договора си с клуба. „Правилата и съдебната практика на ФИФА относно регистрирането на играчи не са толкова прости. Юнайтед може да прекрати договора му, но да запази регистрацията на играча за целите на евентуална компенсация, ако прекратяването на контракта е причинено от поведението на Ронадло”, казва още адвокатът.