Манчестър Юнайтед трябва моментално да се освободи от Кристиано Роналдо, защото на тепърва изграждащ се състав не са му нужни подобни тревоги, заяви бившият футболист на Ливърпул и настоящ анализатор на „Sky Sports“ - Джейми Карагър.

Вчера португалецът заяви в интервю, че се чувства предаден от „червените дяволи“ и не изпитва уважение към мениджъра Ерик тен Хаг.

„Мисля, че трябва да му скъсат договора или да се разберат за свободен трансфер. В момента Юнайтед се опитва да изгради нещо и трофеите във Висшата лига и Шампионската лига изглеждат все още далеч. Ще ги преследват след две или три години и Роналдо така или иначе няма да бъде в отбора“, казва той.

„Той ще ги разсейва и от това връщане назад няма. Ако някой каже, че не уважава мениджъра, как ще изглеждат нещата на първата тренировка след Световното първенство? Не виждам как. Постоянно ще ги тормозят фотографи и на нас в „Sky“ ще ни се налага да питаме мениджъра за него“.

„На Юнайтед не им трябват тези неприятности. Казах и преди 18 месеца, че връщането на Роналдо е голяма грешка. Очаквах това да се случи“.

„Роналдо не може да приеме да бъде резерва и това е логичен развой на събитията. По принцип уважавам него и стремежа му винаги да бъде номер 1, защото това го направи великия футболист, който той несъмнено е. За Юнайтед обаче той бе тиктакаща бомба“, заяви още Карагър.