Отборът на Уулвърхемптън продължава с отличното си представяне през сезона. Момчетата на мениджъра Нуно Еспирито Санто се класираха за 1/4-финалите на турнира за Купата на Футболната асоциация, след като отстраниха Бристъл Сити. „Вълците” се наложиха с 1:0, а голът за успеха бе дело на Иван Кавалейро през първата част.

Така Уулвърхемптън стигна до четвъртфиналтие на най-стария клубен футболен турнир за първи път от 2003 година.

Първото полувреме определено бе за състава на гостите, който успя да материализира превъзходството си, вкарвайки попадение в 28-ата минута, което в крайна сметка се оказа от решаващо значение.

Мат Дохърти проби отлично по дясното крило и след като преодоля бранителя пред себе си, пусна отличен пас към Кавалейро, който бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле. Португалецът стреля без забавяне и не сгреши, за да открие резултата.

През втората част обаче двата тима размениха ролите си. Домакините от Бристъл показаха по-добра игра, а положенията пред вратата на Уулвс се редяха едно след друго. Най-фрапантният пропуск пред стража на гостите пропусна неговия колега – вратарят на Сити Фийлдинг, който се включи в атаката на своите в продължението на мача.

В крайна сметка елитният тим от Висшата лига успя да запази крехката си преднина до последния съдийски сигнал и да продължи в следващата фаза на турнира.