Отборът на Уотфорд изигра един от най-впечатляващите си двубои от началото на сезона и постигна звучна победа над шампиона Челси. „Стършелите“ буквално разбиха звездния тим на лондончани с 4:1 и задълбочиха кризата в тима на „сините“.

Успехът бе първи за Уотфорд под ръководството на новия си мениджър Хави Грасия, а пък Оливие Жиру ще иска час по-скоро да забрави официалния си дебют с фланелката на новия си тим.

Двата тима започнаха предпазливо двубоят на „Викъридж роуд“, като в първите няколко минути добрите положения липсваха. В 8-ата минута домакините пробваха първи да ударят, но изстрел на Ришарлисон де Андраде бе блокиран от бранител на „сините“.

Отговорът на гостите дойде само няколко минути, когато Уилиан бе оставен сам в наказателното поле, а след рикошет топката попадна в него. Халфът на Челси обаче прибърза и стреля силно в аут.

Постепенно „стършелите“ успяха да упражнят лек натиск и да се настанят по-трайно в половината на лондончани, а това принуди гостите да действат малко по-остро. Именно по твърдата игра от страна на възпитаниците на Антонио Конте им струва скъпо.

Само в рамките на пет минути Тиемуе Бакайоко си изкара два жълти картона, оставяйки своите с човек по-малко на терена. Това бе четвърти червен картон за Челси от началото на шампионата и осми за „сините“ във всички турнири.

Конте реагира мигновено и още в 34-ата минута извърши промяна в състава си, изваждайки от игра Уилиан, а на него пусна Сеск Фабрегас.

Изгонването на Бакайоко обаче видимо разтрои играта на гостите, които започнаха да грешат елементарно в отбрана. Три минути преди почивката защитата на гостите се пропука фатално, а това доведе до дузпа в полза на „стършелите“.

Жерард Деулофеу бе изведен отлично в наказателното поле, а Гари Кейхил закъсня много с намесата си, което позволи на атакуващия фубтолист да излезе очи в очи с Тибо Куртоа. За вратаря на гостите не остана нищо друго освен да събори Деулофеу, а реферът без колебания посочи бялата точка.

Трой Дийни не трепна при изпълнението на наказателния удар и даде заслужена преднина на своите. След точния си изстрел обаче, Дийни изрази по брутален начин радостта си, показвайки средни пръсти, а жестът му най-вероятно ще му донесе сериозно наказание. 

Цялата драма обаче бе оставена за втората част, когато паднаха цели четири гола. Педро Родригес изравни за „сините“ и върна надеждите на тима на Антонио Конте. Нападателят на гостите се разписа с брилянтен удар от далечно разстояние осем минути преди края.

Голът обаче като че ли допълнително мотивира домакините, които само шейсет секунди по-късно излязоха напред в резултата. Дарил Янмаат вкара красиво попадение, разхождайки се през цялата отбрана на лондончани.

Челси тотално свали гарда и до края на двубоя допусна нови два гола. Жерар Деулофеу и Роберто Перейра убиха надеждите на „сините“ за каквото и да от тази среща. 

Така след загубата си Челси остана на четвъртото място във временното класиране и вече изостава на точка от Ливърпул, който вчера направи 2:2 в Тотнъм. Уотфорд пък се изкачи с няколко позиции и вече е 11-ти в таблицата.