Отборът на Арсенал води на почивката с 1:0 на Уотфорд при гостуването си на „Викаридж Роуд” в последен мач от 34-ия кръг на Премиър лийг. Единственият гол бе дело на Пиер-Емерик Обамеянг, след като габонският нападател на „топчиите” наказа кошмарна грешка на стража на „стършелите” Бен Фостър, за да изведе своите.

Минута по-късно капитанът на Уотфорд Трой Дийни пък си изкара напълно ненужен червен картон след нарушение срещу Лукас Торейра, удряйки в с лакът в лицето, оставяйки своите с 10 човека до края на мача.

Първата част в предградието на Лондон бе много зрелищно, а въпреки липсата на лидера си, то Уотфорд заигра уверено и опита да създаде неприятности на защитата на Арсенал, но добри изяви на Бернд Лено предотвратиха гол във вратата му.

В 25-ата минута германският страж избута с две ръце след изпълнение на корнер застаналия пред него футболист на Уотфорд Андре Грей, но единственото, което спаси Лено да бъде отсъдена дузпа от Крейг Поусън бе, че топката бе насочена далеч от зоната на Грей.