Полузащитникът на Арсенал Джак Уилшър даде обширно интервю за „Sky Sports”, в което разкри каква е най-голямата му мечта, с което сложи край на спекулациите по адрес на бъдещето му.

Венгер: Уилшър ще остане, но трябва да уточним финансите

„Искам да бъда капитан на Арсенал. Много бях щастлив онази вечер, когато сложих за първи път с капитанската лента и изведох момчетата на терена. Беше специално за мен и за семейството ми. Никога не съм спирал да мечтая за това”, призна Уилшър.

През сезон 2016/2017 в търсене на редовен шанс за изява Уилшър отиде като преотстъпен в Борнемут на Еди Хоу.

Уилшър вече потрива с ръце за новия договор

„Исках да докажа способностите си в Борнемут и след това да се върна тук и да опитам да си спечеля титулярна позиция. Работих здраво и успях. Не казвам, че всичко вече е приключило, но в момента съм в отбора и дори трябва да работя още по-усилено, за да опазя мястото си”, коментира футболистът.

Венгер изясни ситуацията с Уилшър

Халфът е с изтичащ договор, но играе добре в последните месеци и мениджърът на тима Арсен Венгер е доволен от него.

„Няма решение, което да трябва да вземе през януари. Все още остават 6 месеца от моя контракт. Играч на Арсенал съм и съм доволен, че играя. Има доста въпросителни около моето бъдеще, но към момента не мога да кажа нищо, докато няма нещо официално. Трябва да се концетрирам върху мачовете”, допълни той.

Днес Арсенал гостува именно на Борнемут в мача от 23-ия кръг на Висшата лига. Двубоят е от 15:30 часа и можете да го проследите на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на GONG PLAY.