Полузащитникът на Арсенал Джак Уилшър очаква да подпише своя нов договор с клуба до няколко седмици, твърди Би Би Си.

Настоящото споразумение на 25-годишния играч изтича в края на кампанията, като мениджърът на „артилеристите” Арсен Венгер достатъчно ясно заяви, че иска чупливия халф в редиците си. През август Уилшър получи контузия в прасеца, но в последно време успя да натрупа 15 мача за Арсенал, с което си възвърна доверието на наставника.

Венгер изясни ситуацията с Уилшър

„Определено  искам да остана тук. Искам да помогна на Арсенал да се върне там, където му е мястото”, разкри самият футболист.

„Просто трябва да уточним нещата и съм сигурен, че това ще стане факт през следващите седмици.”

Дотук през сезона Уилшър има две участия като титуляр за отбора си във Висшата лига. Не е тайна, че той се бори за завръщане в националния отбор на Англия с оглед приближаващия Мондиал 2018.

„Смятам, че съм доказал, че мога да играя във Висшата лига. Отново имам вяра в тялото си и в това, че мога да влияя върху развоя на мачовете. Мога да окажа позитивен ефект върху този отбор на Арсенал, а после ще видим дали селекционерът Гарет Саутгейт ще ме повика”, допълни Уилшър.

Халфът има 34 участия с екипа на „трите лъва”, а последното бе при срамната загуба от Исландия в осминафиналите на UEFA EURO 2016.