Крилото на Уест Хем Андрий Ярмоленко е с разкъсване на ахилеса след двубоя с Тотнъм от 9-ия кръг на английската Висша лига. 28-годишният футболист, който се присъедини към ,,чуковете“ през лятото от Борусия Дортмунд за 17.5 млн. паунда, ще бъде опериран след получената травма през първото полувреме. Все още не е ясно кога украинецът ще се завърне в игра за лондончани, но такива контузии на ахилеса обикновено отнемат шест месеца за възстановяване.

Централният защитник на Арсенал Лоран Косиелни получи подобна травма през май. 33-годишният френски национал наскоро бе заснет на тренировъчното игрище на ,,артилеристите“ и ще бъде на разположение на Унай Емери през ноември. Ярмоленко бе резерва в първите четири мача от новия сезон на Уест Хем, започна следващите пет като титуляр, отбелязвайки на два пъти при успеха с 3-1 като гост над Евертън.

След края на срещата с Тотнъм, мениджърът на ,,чуковете“ Мануел Пелегрини заяви: ,,Жалко е, наистина, защото в момента имаме петима контузени играчи и четирима от тях са в полузащитата“. Уест Хем е на 14-та позиция във временното класиране на Премиершип с актив от 7 точки след 9 изиграни кръга.