След като през миналия сезон, Уест Хем достигна до полуфиналите в Лига Европа, сега лондончани са амбицирани за чудесно представяне и в третата по сила надпревара на „стария континент“ - Лигата на конференциите. Утре вечер футболистите на Дейвид Мойс гостуват на АЕК Ларнака в първа среща от осминафиналите на турнира, а „чуковете“ влизат като абсолютен фаворит в предстоящите два мача срещу състава от Кипър. 
 
Според Емерсон, английският представител има всички шансове да спечели трофея, но в Уест Хем не си правят илюзии, че ще е лесно да триумфират в Лигата на конференциите. Бившият защитник на Челси вече има 3 европейски купи на своята сметка, след като със „сините“ успя да спечели Шампионска лига, Лига Европа и Суперкупата на Европа. 
 
„Амбицирани сме и желаем да се представяме силно във всеки двубой. По никакъв начин не подценяваме който и да е противник, защото ако го направим, ще страдаме. Вече сме част от осминафиналите на турнира и до финала не остават още кой знае колко стъпки. Желаем трофея от лигата на конференциите,  не крием нашите високи цели в състезанието и смятам, че ще е прекрасно да зарадваме хората с европейско отличие. Също така, ще бъда много щастлив, ако успея да вдигна четвърта европейска купа, нещо, което със сигурност не са постигнали много хора. Подобно постижение ще означава много за мен и вярвам, че Уест Хем има силите да играе финал и се надявам, че на 7 юни ще имаме повод за празнуване“, каза бразилецът с италиански паспорт.