Уест Хем отбеляза по подобаващ начин първия си мач в Премиършип извън "Болейн Граунд". На Олимпийския стадион лондончани стигнаха до минимален и много драматичен успех над Борнемут с 1:0 и записаха първи успех и от началото на сезона. 

В герой се превърна Михаил Антонио, който отбеляза единственото попадение в 85-та минута. Малко преди това Хари Артър от състава на "черешките" беше изгонен и това направи по-лесна задачата на домакините в последните минути и те се възползваха по най-добрия начин от това. 

"Чуковете" бяха по-активни в началото и имаха своите шансове, но Джеймс Колинс в средата на първата част не намери целта, а в 27-та минута той искаше и дузпа, но реферът не видя нарушение срещу него в наказателното поле. Джордан Айб пък пропиля възможностите за гостите. В крайна сметка преди почивката интересните положения бяха малко, а и логично голове нямаше. 

Разръзката остана за втората част. В нея "черешките" започнаха по-активно и първи имаха шанс да открият, но в 51-та минута рекордната покупка Джордан Айб не можа да намери целта. 

В 59-та новото попълнение на домакините Гьокхан Торе направи фрапантен пропуск от чиста позиция, след като беше оставен на чиста позиция в наказателното поле, но стреля встрани от вратата. Но той беше в основата на голяма част от опасностите пред противниковата врата до края. 

В 73-та минута Михаил Антонио направи пореден пропуск, а в 78-та Хари Артър беше изгонен от състава на Борнемут и улесни задачата на домакините. И те се възползваха по най-добрия начин в последните минути на двубоя. В 85-та те вече поведоха след много мъки пред противниковата врата. 

Тогава Гьокхан Торе напредна и центрира по невероятен начин пред вратата на Борнемут, където непокритият Михаил Антонио с глава прониза мрежата - 1:0. След това попадение се заредиха още интересни ситуации пред двете врати, а гостите могат да съжаляват, че не изравниха в 93-та минута. 

Тогава Джошуа Кинг беше оставен да стреля в наказателното поле, но изстрелът му беше спасен по невероятен начин от стража Адриан. В ответната атака пък "чуковете" изпуснаха да удвоят аванса си и в крайна сметка последният съдийски сигнал дойде при 1:0 в тяхна полза. 

Така те взеха първи три точки този сезон, докато Борнемут остава на дъното с две поражения от два двубоя.