Голямото мидландско дерби между Астън Вила и Уест Бромич завърши с победа за гостите от Албиън. Те надделяха с 2:0 на негостоприемния за тях "Вила Парк" и мечтаят отново за директна промоция, от която ги делят само две позиции. 

Всичко в този мач беше решено в края на първата част, когато "дроздовете" нанизаха попаденията си. Те бяха дело на Хал Робсън-Кану и Джей Родригес, като домакините така и не се възстановиха от този смъртоносен удар цяло второ полувреме. 

След равностойно начало дойде време за развръзката в края на полувремето. Първо в 41-та минута Хал Робсън-Кану засече с глава прекрасно центриране на Мейсън Холгейт от десния фланг и с удара си прехвърли вратаря за 1:0. 

И тъкмо, когато от Вила мислеха как да се приберат само с един гол пасив, инкасираха и втори такъв. Във втората минута на продължението Джей Родригес направи самостоятелен пробив и с мощен удар от около 20 метра, както и с помощта на гредата, препарира вратаря за 2:0. 

Този резултат се оказа и краен и така това голямо регионално дерби завърши с успех на Уест Бромич. С тези три точки Албиън събра вече 57 точки, само на шест от лидера Норич и на четири от втория Шефилд Юнайтед. 

Астън Вила вече може само на теория да мечтае за място в плейофите. Бирмингамци остават с 44 точки, на цели седем зад шестия в класирането Мидълзбро, който засега последен окупира позициите за баражите за класиране в елита след сезона.