Отборът на Астън Вила определено не жали нервите на феновете си. В 31-ия кръг на Чемпиъншип бирмингамци оцеляха в драматично голово шоу 3:3 срещу Шефилд Юнайтед, като така попречиха на гостите поне временно да излязат начело в класирането. До 82-ата минута домакините губеха с 0:3, но отнякъде намериха моралния и волеви ресурс за яркото възкръсване.

Въпреки малкия подвиг Вила остава само с една победа в последните си 6 шампионатни срещи, като в последно време леко се отдалечава от зоната за плейофите, чрез които може да се гони промоция във Висшата лига. Светъл лъч за „виланите” беше поредният силен мач на нападателя Тами Ейбрахам. Преотстъпеният от Челси футболист стана първият играч на Астън Вила с 20 попадения в рамките на един сезон от легендарния Питър Уайт насам, който го постигна в шампионския (в елита) сезон 1980/1981.

„Остриетата” също имаха своя герой в лицето на Били Шарп, който наниза хеттрик на „Вила Парк”. 33-годишният нападател стартира с попадение още в 11-ата минута, а резултатът от 0:1 светеше на таблото и през почивката между полувремената. В първите 17 минути от втората част Шарп прати феновете на Вила на емоционалното дъно – той вкара в 53-ата и 62-ата минути. Изглеждаше, че няма сила, която да попречи на Шефилд да си тръгне към дома с пълния комплект от точки.

Обратът стартира противоречивият Тайрън Мингс. В 82-ата минута преотстъпеният от Борнемут бранител, който миналия кръг стъпи зверски с бутоните върху лицето на Нелсон Оливейра, се възползва от асистенция на Конър Хърихейн, за да намали до 1:3.

Тами Ейбрахам получи своя миг в 86-ата минута, когато реагира най-бързо, за да бутне топката в мрежата. Точката спаси резервата Андре Грийн, който беше точен в 4-ата минута от добавеното време.

Вила има актив от 44 точки, който отрежда на клуба 8-о място във временното класиране. Шестият към този момент Бристол Сити има 47 точки, а същият е активът и на 7-ия Дарби Каунти, който също има амбиции да се добере до плейофи.

Шефийлд от своя страна остана трети с 55 пункта, на два зад водачите Норич Сити и Лийдс.