Уест Бромич Албиън постигна първата си победа за новата кампания във Висшата лига, побеждавайки Шефилд Юнайтед с 1:0 у дома. Победния гол отбеляза Конър Галахър през първата част.

В 13-ата минута Перейра центрира от корнер, топката бе избита, но попадна директно у Конър Галахър, който с шут по земя в левия ъгъл преодоля Аарън Рамсдейл – 1:0.

В 30-ата минута Грант овладя по чудесен начин пред наказателното поле и оправи силен удар, който обаче рикошира в противник и излезе в ъглов удар. След неговото изпълнение на втора греда обаче коженото кълбо прелетя над всички и излезе в аут.

10 минути по-късно Макбърни игра с глава на втора греда след корнер, но Джонстън улови.

В 52-ата минута Бартли имаше отличен шанс да удвои след ъглов удар, но опитът му с глава бе брилянтно спасен от Рамсдейл.

В 57-ата минута Еган повали пред наказателното поле Робинсън. Матеус Перейра изпълни свободния удар, но той срещна стената и излезе в ъглов удар. Впоследствие обаче отбраната се справи без проблем и изчисти напред.

В 69-ата минута Брюстър засече с глава след центриране от десния фланг, но топката се отклони в защитник и излезе извън очертанията.

В 80-ата минута Макбърни изпълни воле от 5-6 метра от голлинията, но Джонстън се прояви по фантастичен начин и парира.

В 84-ата минута Робсън-Кану отправи опасен изстрел, но Рамсдейл се прояви по отличен начин.

Така "дроздовете" се оттласнаха от дъното и вече са 17-ти с шест пункта, докато "остриетата" продължават да заемат последното място с една точка.