Отборът на Уест Бромич Албион победи с 2:0 състава на Стоук Сити в последен двубой от 15-тия кръг на Чемпиъншип. Головете за гостите отбелязаха Мат Филипс в 8-та и Хал Робсън-Кану в 69-та минута. "Грънчарите" бяха водени от легендата на клуба Рори Делап. 

"Дроздовете" започнаха много по-активно мача и това веднага даде своя резултат в 8-та минута. След чудесна многоходова атака по левия фланк между Грейди Диангана получи извеждащ пас и центрира успоредно на гол линията на Стоук, за да може Мат Филипс на задната греда да вкара на празна врата. 

Стоук все пак успя да се активизира и да стигне до не лошо положение в 17-та минута. Сам Клукас центрира към Сам Воукс, но ударът на бившия нападател на Бърнли премина в аут. 

В началото на втората част домакините стигнаха до ново хубаво положение. Клукас отново беше замесен, след като центрира и в намери Камерън Картър-Викърс, чийто удар обаче беше блокиран. 

В 69-та минута обаче нещата в мача се решиха. Грейди Диангана напредна в наказателното поле и беше фаулиран грубо в наказателното поле и реферът свири дузпа. Зад топката застана Хал Робсън-Кану и не сгреши, за да направи резултата 2:0. 

Две минути по-късно резултатът можеше да стане класически. Диангана напредна по десния фланк и центрира към Робсън-Кану, като уелсецът стреля с глава, но ударът му срещна лявата греда на вратата на Бътланд. 

Така Уест Бром отново излезе начело на класирането на второто ниво на английския футбол с актив от 30 точки. Стоук, от своя страна, остава на последното място с едва 8 точки след 15 мача.