Мениджърът на Дарби Каунти - Уейн Рууни обяви, че напуска клуба. 36-годишният специалист, който е голмайстор номер 1 в историята на Англия за всички времена, застана начело на "овните" през 2020 година, когато все още играеше. Малко по-късно той обяви края на състезателната си кариера и желанието си да се фокусира върху треньорската работа. 
 
Рууни обаче не успя да спаси "овните" от изпадане в Лига 1 през изминалия сезон, когато на тима бяха отнети цели 21 точки заради финансови проблеми. Без наказанието отборът, който бе съставен почти изцяло от млади играчи, щеше да събере 55 точки и спокойно да запази мястото си в Чемпиъншип.
 
"Дойде време да напусна клуба. Всички тук направиха всичко по силите си, за да ме убедят да остана, но аз съм взел вече решение за себе си. Времето ми в клуба бе истинска въртележка и преминах през много върхове и спадове. Мисля обаче, че сега е време да дойде нов човек, някой, който не е засегнат от случилото се през последните 12 месеца и е пълен с енергия", обясни бившият нападател на Манчестър Юнайтед.