Куинс Парк Рейнджърс победи с минималното 1:0 Дарби Каунти в мач от 43-ия кръг на Чемпиъншип и официално прати „овните“ в Лига 1.

Със спечелените три точки лондончани пък събраха 63 и са на два пункта от местата, даващи право на участие в плейофите. Шестата позиция в момента е окупирана от Шефилд Юнайтед с 65, а до КПР, който е 10-и има още три отбора – Милуол(65), Блекбърн(63) и Мидълзбро(63).

Gulliver/GettyImages
10 снимки

Срещата започна трудно за тима на Уейн Рууни. Гостите допуснаха неточност още в 10-ата минута и Люк Еймъс се възползва, вкарвайки топката във вратата. Повторенията обаче показаха, че 8-цата на лондонския тим е бил в положение на засада и попадението не бе зачетено.

Две минути преди изтичането на редовното време Еймъс бе изведен на много изгодна позиция и с техничен удар в близкия ъгъл прати топката в мрежата на Раян Олсоп.

В осмата минута на добавеното време Том Лоурънс си изкара втори жълт и съответно червен картон, в изблик на отчаяние, което бе и последното действие в срещата.

"Овните" са с 31 точки - на 10 от спасителния бряг, където е Рединг. При оставащи 3 кръга до края на второто ниво на английския футбол, няма шанс за тима на Уейн Рууни да настигне "кралскосините"