Манчестър Сити и Стоук играят тази вечер  отложен мач от Висшата лига. Двубоя можете да гледате от 22 ч. по DIEMA SPORT 2 и GONG PLAY.

Около двубоя се вихри сериозна полемика между УЕФА и ФА, тъй като e насрочен на гърба на двата мача от Шампионска лига Барселона - ПСЖ и Борусия Дортмунд - Бенфика, които са от 21:45.

Според изискване на УЕФА, мачове от други турнири не могат да се играят по същото време и трябва да приключват най-късно половин час преди двубоите от ШЛ. В Англия са притиснати сериозно от наличието на отложени срещи или такива, които потенциално могат да бъдат отложени и не са склонни да отстъпят. През 2013 година за подобно провинение от сумата на английските клубове, която се полага в евротурнирите, бе отнета внушителната сума от 1 милион паунда, а ФА отнесе и допълнителна санкция от 42 000 паунда, припомня dailymail.co.uk.

Така че най-вероятно Англиийската ФА и клубовете от Острова отново ще понесат сериозни санкции, вероятно дори още по-крупни. Но мачът Манчестър Сити - Стоук ще се играе и то от 22 ч., защото по-ранният час на Острова в работен ден не е приемлив.

Между другото, подобна полемика имаше и около отложения мач на Валенсия и Реал Мадрид /2:1/ от Примера дивисион, само че испанците се съобразиха и той стартира по-рано, в 19:45 българско време и срещата завърши минути преди мачовете от ШЛ, макар и не половин час...В Англия обаче явно са готови да платят сериозни глоби заради сблъсъка Ман Сити - Стоук.