Мениджърът на Челси - Томас Тухел, не скри разочарованието си от изпуснатата победа срещу Брайтън (1:1). "Сините" допуснаха изравнително попадение в добавеното време, с което не успяха да се доближат до лидера във временното класиране Манчестър Сити и да завършат годината подобаващо. 

"Беше доста разочароващо, дадохме всичко от себе си", заяви Тухел. 

"Знаехме, че ще е труден мач срещу труден съперник, а и имахме своите големи шансове. Преодоляхме трудни моменти от двубоя и имахме възможности." 

Специалистът изрази недоволство и относно съдийството и по-специално отсъждането на главния съдия при единоборство на противник с Пулишич. 

"Беше ужасяващо решение от страна на рефера. Чиста дузпа за 2:0, а дори не беше проверена. Всичко е срещу нас. Обикновено не говоря подобни неща, но дузпата беше 100%-ова и е някаква шега, че не беше прегледана." 

"Мачът беше динамичен, вероятно ни чакат нови две контузии в съблекалнята и се уморихме това да се повтаря след всеки мач. Имаме играчи, които не могат да издържат повече от 60 минути. Все още не знаем подробности за Рийс Джеймс и Кристиан Пулишич. Трябва да намерим готови играчи за мача с Ливърпул. Не ни останаха уинг-бекове, всички са контузени, играчите се връщат след коронавирус, а ние си играем и играем, и играем...", завърши Тухел.