Два от основните претенденти за титлата във Висшата лига – Челси и Ливърпул предоставиха истинско голово зрелище на "Стамфорд Бридж", в което обаче нямаше краен победител. Двата тима завършиха при резултат 2:2 в големия сблъсък от 21-ия кръг на първенството. Садио Мане откри в деветата, а Мохамед Салах удвои в 26-ата минута. Матео Ковачич върна интригата с чудесно попадение в 42-ата, а Кристиан Пулишич изравни в добавеното време на първата част, което се оказа и последният гол в срещата. Мениджърът на Челси Томас Тухел похвали футболистите си след равенството.

“До последно преследвахме победата. Какво повече можехме да направим? Не успяхме да спечелим мачове, които се развиваха в наша полза, а днес няма за какво да съжаляваме”, коментира Тухел. 

“Получи се истинско зрелище. Започнахме отлично, но получихме два бързи гола заради индивидуални грешки, които на това ниво се наказват. Обърнахме хода на мача и бяхме близо до победата. Нещата можеха да се наклонят и в двете посоки. Продължаваме по пътя си”, отчете германецът. 

“В мача на “Анфийлд” по-рано през сезона Рийс Джеймс получи червен картон без дори да прегледа ситуацията с помощта на ВАР. Не хоаресвам ранните изгонвания, защото те развалят мачовете. Мане е добро момче и отличен футболист, но това беше нарушение за червен картон”, каза Тухел. 

“Странно е този епизод да не бъде преразгледан, а след това да се постави под съмнение нашия първи гол за евентуална засада на Рюдигер”, добави още той.