Наставникът на Челси - Томас Тухел, не остана никак доволен, като се изказа доста остро за коментарите на Тимо Вернер. Германският нападател отбеляза първото попадение в първата контрола на тима при победата с 2:1 над Клуб Америка, а веднага след нея отказа да обвърже дългосрочно бъдещето си със “сините”, тъй като обясни, че иска да играе повече, за да е в добра форма за предстоящия Мондиал в Катар.

Той обаче пропусна поради контузия в коляното втората контрола срещу Шарлът, която завърши 1:1, а американците триумфираха след изпълнение на дузпи. Веднага след срещата Тухел застана пред камерите и съвсем ясно даде да се разбере какво е мнението му по въпроса.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

“Изненадан съм, защото ще съм много щастлив, ако съм млад човек и имам договор с Челси. Ще съм един от най-доволните хора на планетата, ако имам контракт с Челси и не го разбирам, ако е казал това.

Той ще получи необходимото игрово време, когато покаже нужното качество, за да заеме това място и го защити. Дали попада в плановете ми? Разбира се, той е наш играч”, категоричен бе германецът.