Мениджърът на Челси - Томас Тухел, изрази емоциите си след трудната победа над Кристъл Палас. "Сините" надвиха противника си с гол в последната минута на редовното време, а специалистът оправда слабата игра на тима с любопитни причини. 

"Знам, че може да играем по-добре. Искаме да играем по-добре. Поне бяхме солидни в защита, имаше дисциплина", призна Тухел. 

"На почивката казах на момчетата да не губят вяра, да не правят глупости и да не поемат излишни рискове." 

"Идваме от 30-градусова жега. Имаме шестима играчи с настинка заради климатците в самолета. Няма един, който да е спал добре заради температурите и часовата разлика. Ако си мислите, че сме имали нормална седмица, за да се подготвим, бъркате. Опитахме се да оцелеем и това е видно. Има огромно напрежение върху теб, щом си на Световно клубно първенство. Играчите го усетиха. Освен това, не са играли във Висшата лига от четири седмици. Това е странен микс от най-различни причини, така че не съм очаквал кой знае какво. Вчера имахме проблеми на тренировката, Азпи и Калъм напуснаха по-рано. Такава е реалността", допълни Тухел. 

"Всеки отбор има подобни моменти, особено през зимните месеци. Ако играем тази среща отново, шансът да завършим наравно е огромен. Тогава ще говорим още по-дълго за причините. Така че ако спечелиш с късен гол, както и да спечелиш, продължаваш напред и забравяш. Не трябва да анализираш твърде дълго. Вече сме го направили. Изглеждахме уморени, отегчени на моменти. Но се видя, че опитвахме, всеки даде най-доброто от себе си."

"В момента Ливърпул изглежда много силен. Няма да се предадем, няма да Ви кажа, че е невъзможно да го догоним. Но няма друг начин да го направим, освен да се подобрим и да печелим мач след мач. Няма нужда да гледаме Ливърпул или Манчестър Сити, имаме достатъчно проблеми за подобряване и започваме оттам", завърши Тухел.