Наставникът на Челси Томас Тухел беше доволен след победата над Фулъм с 2:0. С този успех „сините“ останаха в четворката на Висшата лига.

Германският специалист отличи специално представянето на своите сънародници Кай Хавертц и Тимо Вернер. Хавертц отбеляза и двата гола, с което показа, че се намира в отлична форма в края на сезона.

30 снимки

„Знаехме, че мачът няма да е лесен. Фулъм винаги е труден съперник, затова съм горд от начина, по който играхме. Опитахме се да контролираме мача от началото до края. Можехме да решим нещата в наша полза и по-рано, но важното е, че се представихме на ниво и победихме. Не са много отборите, които доминират изцяло срещу Фулъм. В такива мачове има повече какво да загубиш, отколкото да спечелиш“, заяви Тухел.

„Не допуснахме отпускане между двата полуфинала в Шампионската лига. Подходихме концентрирано и това говори добре за футболистите. Кай Хавертц направи това, което очаквахме от него. Той се възползва от получения шанс, вкара два гола и заедно с Тимо Вернер игра много силно. Днес и двамата ни нападатели се представиха отлично“, сподели мениджърът на лондончани.

„Надявам се контузията на Мейсън Маунт да не е сериозна. Иска ми се да вярвам, че той ще е напълно възстановен за реванша срещу Реал Мадрид“, допълни Тухел.