Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че отборът не може да си позволи да се самосъжалява заради проблемите, които връхлетяха лондончани и предстоящата продажба на клуба. В събота тимът класира за полуфиналите в турнира за купата на Футболната асоциация в Англия след успех с 2:0 като гост на втородивизионния Мидълзбро.

„Момчетата ме впечатлиха, не ме изненадаха. В един момент трябваше да приемем ситуацията, защото не ние сме причината, а и не можем да повлияем на случващото се. Чувствам отговорност, защото има много разтревожени хора. Моите играчи и щаб са привилегировани, но също сме притеснени. За Челси работят 700-800 човека и очакват какво ще се случи с клуба“, коментира Томас Тухел след победата.

30 снимки

„Именно към тях имаме отговорност да покажем дух и позитивност, и да не изпадаме в самосъжаление“, добави германският треньор.

Тухел каза още, че се надява Челси да има нов собственик възможно най-скоро. „Надявам се процесът да се развие бързо и ситуацията да се изясни и успокои“, каза още той.