Трой Дийни бе назначен за постоянно като новия играещ мениджър на Форест Грийн Роувърс, който се раздели с досегашния наставник Дейвид Хорсман по взаимно съгласие. Клубът е на предпоследно място във Втора лига и има едва две победи в последните си 14 мача за първенство. Дийни ще дебютира начело на Роувърс в петък при домакинството на Джилингам.

Хорсман застана начело на Форест Грийн през юли след изпадането на клуба, заменяйки временния треньор Хана Дингли, която се превърна в първата жена-мениджър на мъжки професионален отбор в Англия след напускането на Дънкан Фъргюсън.

35-годишният Дийни има треньорски лиценз А на УЕФА и се присъедини към Форест Грийн през август като играещ мениджър. „Много щастлив съм от това, че съм назначен за нов мениджър. Знам, че феновете ще имат много въпроси, на които ще получат отговори съвсем скоро. Няма да се крием от поставените задачи и ще бъде открити и прозрачни през цялото време. Едно нещо, което мога да гарантирам, че ще работим безкрайно усилено, за да върнем клуба към успехите. Това е вълнуващо ново начинание с много предизвикателства – чака ни много работа, която вече стартира. Очаквам с нетърпение да приветствам феновете за домакинския ни мач с Джилингам в петък“, каза той в свое изявление.

Дийни напусна родния си клуб Бирмингам в края на миналия сезон, след като се бе присъединил към него като футболист през 2021. Нападателят прекара повече от десетилетие като капитан на Уотфорд и бе част от съставите, които спечелиха промоции във Висшата лига през 2015 и 2021. При „стършелите“, Дийни стана приятел с Хорсман, който работеше тогава в клубната академия. Дийни започна кариерата си на играч с Хейлсоуен и Уолсол, преди да премине в Уотфорд през 2010, където изигра 419 мача и реализира 140 гола.