Три английски клуба искат да съдят Евертън, на когото бяха отнети 10 точки. Според Daily Mail - Бърнли, Лийдс и Лестър възнамеряват да дадат Евертън на съд, след като клубът беше признат за виновен в нарушаване на финансовите правила. Общата сума на иска е 300 милиона паунда. Той е формиран от оценката на клубовете за щетите, причинени им от неизпадането на Евертън.
 
Днес ръководителите на Бърнли, Лийдс и Лестър проведоха преговори, в рамките на които бяха потвърдени намеренията на клубовете.
 
Миналия сезон Евертън избегна изпадане от Висшата лига в последния кръг, а Лийдс и Лестър отидоха в Чемпиъншип. Бърнли ги подкрепя, тъй като смятат, че Евертън е нарушил правилата за финансов феърплей и през сезон 2021/22. Тогава Бърнли изпадна от Висшата лига.
 
И трите клуба изразиха недоволство от факта, че през изминалия сезон не се стигна до присъда по делото Евертън. След като Висшата лига призна Евертън за виновен, клубовете вярват, че са в още по-силна позиция.
 
Миналия месец Бърнли, Лийдс и Лестър написаха съвместно писмо до Висшата лига и уведомиха лигата, че планират да изправят Евертън на съд, ако бъде признат за виновен.