Футболистът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд вярва, че позицията на един играч често го лимитира. 24-годишният защитник изпита сериозни затруднения от началото на сезона, а това може да се каже и за целия отбор на Юрген Клоп, а сега Трент получи и контузия при загубата с 2:3 от Арсенал във Висшата лига. Очаква се той да е извън игра за 2-3 седмици, а това остава още по-малко време до Световното първенство в Катар.

В интервю за "CQ magazine" Александър-Арнолд разкри възгледите си за ролята, която той има на терена и се опита да отговори на критиките, че не се справя в защитен план.

"Не обичам да играя позиционно, обичам да играя играта", заяви той. "Ако играеш само спрямо позицията, това те лмитира, сякаш играеш с вериги на краката"

"Винаги съм мислил върху това - да играя играта и да навлизам в пространства, които да наранят противника и в същото време да върша работата си в защита"

Александър-Арнолд подкрепя английския национален отбор и вярва, че "трите лъва" ще стигнат до края в Световното първенство в Катар. Все още не е ясно дали самият той ще вземе участие, тъй като Гарет Саутгейт го остави извън състава за последните срещи на Англия в Лигата на нациите.