Голямата звезда на Манчестър Сити Кевин де Брюин е воден от амбицията да разбие двуполюсния модел на Лионел Меси и Кристиано Роналдо, като сам стъпи на върха в световния футбол. Това разкри един от бившите треньори на белгийския национал – Доменико Оливиери.

50-годишният белгиец в момента е начело на Генк, откъдето 26-годишният Де Брюин тръгна за големия футбол. През настоящия сезон плеймейкърът дотук затвърждава реномето си на един от топ играчите в световен мащаб, като дотук има 11 гола и 19 асистенции във всички турнири.

Де Брюин: Наистина не ми пука, че Моу ме отхвърли

Де Брюин обаче има амбицията да стигне дори и по-далеч. „Той мразеше да губи и понякога не беше лесно за другите играчи в отбора”, припомни си Оливиери. „Кевин вижда нещата много по-бързо от всеки друг, винаги го е можел. Той имаше навика да се оплаква, че останалите му съотборници не са на същото ниво.”

„Сега той разполага с играчи около себе си и ще става само по-добър. Виждате как израства. Може би той няма да го каже – и е хубаво, че няма да го стори, но аз считам, че той се стреми да бъде най-добрият. Всички говорят за Кристиано Роналдо и Лионел Меси, разбира се, за техните статистики при головете и асистенциите, а Де Брюин иска да се доближи до тях и ще продължи да упорства.”

„Меси и Роналдо ще започнат да избледняват до няколко години, а Кевин все още ще бъде по своя път към върха. Смятам, че това е реалната  му цел. Самият той не говори много по този въпрос. Когато контактува, той винаги е спокоен и естествен. Никога не говори глупости, не е човек, който си пада по големите приказки. Кевин работи усърдно, със сърце и знае какво иска”, добави Оливиери.