Звездата на Манчестър Сити Кевин де Брюин заяви, че не изпитва нищо по-специално към бившия си мениджър в Челси Жозе Моуриньо, който с лека ръка го разкара от клуба. Белгиецът, който оттогава насам се превърна в един от най-силните играчи на планетата, смята, че трудните дни при „сините” под ръководството на Специалния са били полезен опит.

През януари 2014 година Де Брюин беше продаден на Волфсбург, тъй като Моуриньо не счете, че плеймейкърът може да пасне в неговия тактически замисъл. Оттам нататък пътят на играча беше само и единствено нагоре, а през лятото на 2015-а Сити плати  внушителните 55 милиона паунда (75 милиона евро).

Насладете се на решаващото дерби Сити-Юнайтед от 19,30 часа в ефира на DIEMA SPORT 2, онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA!

Предвид предстоящия дуел между двата манчестърски колоса, който може да реши титлата във Висшата лига за сезон 2017/2018 още днес, 26-годишният играч бе запитан дали питае не чак толкова топли чувства към Моуриньо, който вече е начело на Юнайтед, заради онзи епизод.

„Наистина не ми пука”, коментира Де Брюин. „Това е просто част от футбола – има върхове и спадове. През последните 10 години, в които играя, 9 и половина от тях бяха чудесни, а само другата половин година беше на противоположния полюс”, заяви халфът.

„Наистина мога да бъда щастлив от начина, по който се развиха нещата, защото много хора лъкатушат нагоре и надолу в изявите си. Аз считам, че постепенно ставам по-добър и по-добър.”

„Онова (в Челси – б.р.) беше опит, от който научих може би най-много как се случват нещата във футбола, как трябва да се справяш със ситуацията. Бях само на 21 години – никой на тази възраст не може да играе постоянно. Ако преброим мачовете, които съм изиграл дотук в кариерата си, те са доста, така че съм доволен”, допълни Де Брюин.