Треньорът на вратарите в Тотнъм Нуно Сантош бе наказан с един мач извън тъчлинията заради неприемливо поведение при равенството 1:1 с Нюкасъл, съобщиха от Футболната асоциация на Англия (ФА).

ФА глоби португалеца и с 8000 паунда, след като той се призна за виновен. Сантош получи червен картон след последния съдийски сигнал за протестите си, след като ВАР даде дузпа на Нюкасъл в добавеното време за противоречива игра с ръка на Ерик Дайър. Това бе едно от многото решения през уикенда, които доведоха до вълна от критики заради новото правило за игра с ръка във футбола. Калъм Уилсън вкара от наказателната линия и донесе точката на „свраките“.

„Сантош, е наказан извън тъчлинията за един мач и глобен с 8000 паунда, след като се призна за виновен по обвинение в нарушение на правило Е3 от ФА и прие стандартното наказание“, се казва в изявление на говорител на асоциацията. Той добави, че Сантош е използвал „обиден/нецензурен език към съдия на терена и/или неговото поведение е било неприемливо“. „Шпорите“, които са осми във Висшата лига, приемат у дома Челси в осминафинал за Купата на Лигата по-късно през деня.