Датският треньор – Томас Гронемарк, написа прочувствен статус в социалните мрежи, след като стана ясно, че след края на сезона Юрген Клоп повече няма да е мениджър на Ливърпул. Гронемарк започна работа с Клоп като треньор по страничните хвърляния и със сигурност „червените“ се подобриха значително много в този си компонент.

„Благодаря ти, Юрген. Благодаря, че ми звънна онзи ден през юли 2018-а година. Направихме така, че тимът стана от „съмняващ се във вярващ“, що се отнася до изпълняването на тъчове. Ти ми повярва в момент, който много малко хора ми вярваха в знанията ми за тъчовете. Подобрихме така Ливърпул в този компонент, че изкачихме тима от 18-о до 1-о място и спечелихме една титла на Англия заедно с други седем купи. Аз и моето семейство вечно ще ти бъдем благодарни за тази възможност. Късмет, където и да отидеш след това. Никога няма да останеш сам“, написа Гронемарк в Twitter.

На 26-и януари в официално видеообръщение Клоп анонсира, че след края на сезон 2023/2024 ще напусне Ливърпул, като от клуба все още не са обявили кой евентуално ще наследи славния германец на „Анфийлд“.

Гронемарк не е на пълен щат в Ливърпул, като помага за развитието също така на Аякс, Тулуза, Брентфорд, Филаделфия Унион, Пачука и Мидтиланд.