Тотнъм постигна изключително ценна победа, след като направи обрат от 0:1 до 4:1 при гостуването на Борнемут от 30-ия кръг на Висшата лига. По този начин „шпорите“ се изкачиха на трето място в класирането.

Калъм Уилсън разгърна много добра контраатака за Борнемут още в 4-та минута. Той намери с отличен пас Мусе, който напредна и стигна до наказателното поле на Тотнъм, след което подаде към Джуниър Станислас, който стреля, но топката се спря в напречната греда на вратата на Уго Лорис.

Борнемут поведе в резултата в 7-та минута. Адам Смит преодоля Дани Роуз, след което центрира в наказателното поле на Тотнъм, където Калъм Уилсън остана под топката, но зад него Станислас успя с премерен удар да вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Уго Лорис. Това е трети гол от началото на календарната година за Станислас и четвърти от началото на сезона.

Хари Кейн получи контузия в 29-та минута. Той получи остри болки в областта на ходилото след сблъсък с вратаря Асмир Бегович. След оказаната му медицинска помощ бе преценено, че е по-добре да не се рискува здравето на Кейн и той се прибра в съблекалнята. В игра на негово място се появи Ерик Ламела.

След неразбирателство между Стив Кук и Асмир Бегович в 33-та минута, се откри чудесна възможност пред Деле Али, но той не успя да нанесе добър завършващ удар.

Тотнъм успя да изравни резултата в 35-та минута. Ерик Ламела подаде към Хюн-Мин Сон, който продължи към Серж Орие, а той центрира в наказателното поле на Борнемут, където Деле Али бе изпуснат от Саймън Франсис и успя да вкара във вратата на Асмир Бегович.

Саймън Франсис отправи много хубав диагонален удар от дистанция, но Уго Лорис успя да спаси и да избие в корнер. Джуниър Станислас центрира в наказателното поле на Тотнъм, след което Дейвисон Санчес не успя да изчисти добре топката и тя се удари в главата на Нейтън Аке, а след това премина над напречната греда на вратата на Уго Лорис и излезе в аут.

Тотнъм осъществи пълен обрат в 62-та минута. Деле Али подаде към Хюн-Мин Сон, който стреля, топката тупна и влезе под напречната греда на вратата на Асмир Бегович.

Три минути по-късно Серж Орие подаде към Хюн-Мин Сон, който отправи опасен удар, но Асмир Бегович успя да спаси и да избие в корнер.

Деле Али получи контузия в 86-та минута и превантивно бе заменен от Муса Сисоко.

Тотнъм отбеляза трети гол в 87-та минута. Кристиан Ериксен отне топката от Люис Кук, след което пусна пас към Сон, който пое топката на централната линия, след това пробяга разстоянието до наказателното поле на Борнемут, навлезе в него, финтира Асмир Бегович и вкара топката във вратата му.

Минута по-късно Хюн-Мин Сон излезе на нова много добра позиция и стреля, но Асмир Бегович този път успя да спаси.

„Шпорите“ реализираха четвърти гол в първата минута на добавеното време на срещата. Киърън Трипиър центрира в наказателното поле на Борнемут, Асмир Бегович не успя да избие добре топката и след като я боксира, тя попадна на главата на Серж Орие, който я вкара в опразнената врата.

След този успех Тотнъм е трети с 61 точки, докато Борнемут е дванадесети с 33 точки. Ливърпул е четвърти с 60 точки, Челси е пети с 56 точки, а Манчестър Юнайтед е втори с 65 точки.