Отборът на Тотнъм записа класическа победа с 3:0 над Лестър в двубой от предпоследния 37-и кръг на английската Висша лига. И трите попадения паднаха през първата част, като първо Джеймс Джъстин си отбеляза автогол, а след това Хари Кейн вкара на два пъти във вратата на "лисиците". 

Двубоят страртира обещаващо за "лисиците", но в 6-ата минута Джеймс Джъстин имаше нещастието да си отбележи автогол, след като отклони удара на Хьон Мин-Сон и топката попадна в мрежата на Шмайхел. 

Въпреки инкасираното попадение, Лестър продължи да държи инициативата и в 20-ата минута можеше да възстанови равенството, но ударът на Джейми Варди бе лош и Юго Лорис спаси с лекота. 

Последва нова възможност за "лисиците", но Лорис отново опази вратата си от попадение, отразявайки и изстрела на Айосе Перес. 

Getty Images
35 снимки

След половин час игра Сон получи прецизно подаване и обстреля вратата на Шмайхел, но стражът бе подготвен и извърши брилянтно спасяване. 

В 37-ата минута обаче вратарят на "лисиците" нямаше какво да стори и авансът на Тотнъм бе удвоен от Хари Кейн, който се озова сам срещу вратаря и изпрати топката в долния десен ъгъл. 

Само 3 минути по-късно отново Кейн изпрати топката в мрежата на Лестър след фантастичен удар от границата на наказателното поле. 

През втората част Лестър опита да промени развоя на събитията, но изпълнението от свободен удар на Демарай Грей бе отразено от Юго Лорис. 

В 70-ата минута гостите имаха претенции за фаул в наказателното поле при изпълнение на ъглов удар, но след преглед с ВАР съдията реши, че няма дузпа за Лестър и играта продължи. 

Малко преди края на срещата Хари Кейн изпрати топката в мрежата на Шмайхел за трети път, но попадението бе отменено заради засада. 


Въпреки загубата, "лисиците" останаха в топ 4 с 62 пункта, но преди останалите отбори да са изиграли своите сблъсъци. Тотнъм, от своя страна, се изкачи до шестата позиция с 58 точки.